Your browser does not support JavaScript!

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele behandelwijze die zich richt op het herstellen van de normale beweeglijkheid van alle weefsels in het lichaam. Hoe beter de kwaliteit van de beweging, des te minder klachten er ontstaan.

De osteopathie gaat uit van de gedachte dat het menselijk lichaam een eenheid is. Het lichaam bestaat uit verschillende systemen die elkaar in evenwicht houden en heeft een natuurlijk vermogen om storingen te verhelpen.

In de osteopathie wordt er rekening gehouden met drie bewegingssystemen; het pari√ętale (beenderen, gewrichten, bindweefsel en spieren), viscerale (organen met hun ophangsysteem, bloedvaten en lymfestelsel) en craniosacrale (schedel, ruggenmergkanaal tot aan het staartbeentje met zenuwvoorziening en vloeistofcirculatie) systeem. Bij een verstoring van dit evenwicht corrigeert de osteopaat oorzakelijk het bewegingsverlies op manuele wijze. Hierdoor krijgt het lichaam zijn zelfgenezend vermogen terug waardoor het lichaam zelf de klacht oplost.


U kunt zonder verwijzing van een (huis)-arts rechtstreeks bij een osteopaat terecht. De ziekenkas voorziet een tussenkomst en u heeft geen doorverwijzing nodig door de arts wat niet wil zeggen dat de osteopaat een vervanger van de huisarts is.

Een afspraak voor osteopathie is mogelijk bij An Beerten, we willen u vragen om dit duidelijk te melden bij het maken van uw afspraak. Er wordt dan ook meer tijd voor u gereserveerd.